همزمان با ایام سوگواری نبی مکرم اسلام، امام دوم شیعیان و وفات حضرت ثامن الحجج، مراسم سنتی حلیم پزی در بسیاری از منازل و تکایا ساری برگزار شد.

در این مراسم اراداتمندان اهل بیت (ع) شب تا صبح در کنار طشت‌های حلیم خیمه عزا برپا و پس از طبخ حلیم برای ارتقا رزق و روزی در بامداد روز بعد اقدام به توزیع این طعام بین نیازمندان می‌کنند.

هر کس در این سفره و مائده آسمانی بنابر وسع مالی‌اش و بنا بر نذر و نیازهای خود ، پول یا گوسفند و حبوبات برای تهیه حلیم تامین می‌کند.
 زنان در تمیز کردن حبوبات آستین بالا می‌زنند.

مردهای جوان نیز در کوفتن(کوبیدن) و طبخ(پختن) حلیم که بسیار هم سخت و طاقت‌ فرساست حضور دارند.

پختن این غذا حکم نذری را دارد و همه به عشق سید و سالار شهیدان برای پذیرایی از عزاداران حسینی به نوعی در آماده شدن حلیم نقش دارند.