مدیرکل راهبری، پایش و امور استانهای سازمان غذا و دارو با تاکید بر مصرف صحیح الگوی غذایی در جامعه، گفت: سبک زندگی ایرانی‌ها از سلامتی فاصله گرفته است.

به گزارش  تسنیم،  عباس مهدی زاده در مراسم روز جهانی غذا در سالن اجتماعات بانک صادرات مازندران اظهار داشت: یکی از سیاست‌های مهم دولت، کاهش مهاجرت با سرمایه‌گذاری برای امنیت غذا و توسعه روستا بوده که صنایع تبدیلی و حمایت از صنایع کشاورزی از اهمیت فراوانی برخوردار است.

وی افزود: تامین غذای سالم زنجیره ای از مزرعه تا سلول بوده که در کشور ما ۲۸ بخش درگیر این موضوع هستند و در این روند دخالت دارند.

مهدی زاده بیان کرد: وزارت بهداشت متولی امر سلامت در جامعه است که تلاش داریم همگام با صاحبان صنایع، تولید محصولات کیفی رضایتمندی مردم را در بحث مهم سلامت غذا افزایش دهیم.

وی گفت: در اسناد بالادستی و برنامه ششم در راستای ارتقا سطح سلامت مردم در صنعت غذا برنامه‌های مهمی مانند صدور پروانه‌های بهداشتی برای تولیدکنندگان اجرا شده و با آموزش و پیشگیری خوشبختانه مشکل خاصی در سو تغذیه نداریم.

مهدی زاده بیان کرد: بعد از انقلاب طول عمر مردم ۲۰ سال افزایش یافت که افراد بالای ۶۰ سال مبتلا به یک بیماری غیرواگیر می‌شوند که دلیل آن الگوی بد غذایی است.

وی گفت: باید برنامه‌ریزی کنیم سبک زندگی را به سمت سلامت تغییر دهیم و فعالیت فیزیکی را افزایش دهیم و استفاده از مواد قندی، نمک و چربی را کاهش دهیم.

مدیرکل امور استان‌های سازمان غذا و دارو گفت: در روند محصولات فرآوری شده امکان استفاده از مواد نگه دارنده و آلاینده و باقیمانده سموم کشاورزی در محصولات وجود دارد که با همکاری معاونت غذا و دارو نظارت داریم.

وی گفت: یکی ازبرنامه‌های سلامت، ایجاد طرح نشانگر رنگی تغذیه بوده که مصرف کنندگان باید به این امر توجه کنند زیرا اصالت محصول به درستی معرفی می‌شود.

معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به تخریب و فرسایش خاک در کشور، گفت: افزایش جمعیت فقیر و گرسنه در کشورهای جهان سومی نگران کننده است.

 محمد علی طهماسبی نیز در پنجمین همایش بزرگداشت روز جهانی غذا در سالن بانک صادرات مازندران اظهار داشت:جامعه انسانی یک جامعه به هم پیوسته بوده که برای داشتن جامعه سالم و سلامت محور همه باید درکنار یکدیگر تلاش کنیم و روز جهانی غذا روز هم اندیشی است تا آیندگان از محصولات غذایی سالم بهره مند شوند.

وی بیان کرد: از جمعیت جهان یک میلیارد نفر گرسنه و در کشور آفریقا از هر آفریقایی یک نفر گرسنه است.

طهماسبی گفت: تخریب و فرسایش خاک، کاهش بارش باران، گرم شدن زمین، تخریب جنگل و مراتع و آلودگی زیست محیطی موجب افزایش جمعیت فقیر در کشور شد.

وی افزود: اگر روی بهره وری فعالیت کنیم می‌توانیم میزان برداشت، میانگین برداشت برنج و مرکبات را در مازندران افزایش دهیم. صنایع غذایی زمانی موفق است که بتواند تیمی و زنجیره ای عمل کنند و از جزیره ای کار کردن پرهیز شود.

نائب رئیس انجمن غذایی و دارویی مازندران نیز گفت: در روز غذا به کیفیت باید اندیشیده شود زیرا صنعت غذا مستقیم با سفره افراد جامعه سرو کار دارد که سرلوحه کار ما سلامت و کیفیت مواد غذایی است.

غلام‌رضا قاسمی بیان کرد: برای فعالیت‌های این حوزه کمیته‌هایی تشکیل و بانک اطلاعاتی تشکیل شده و هزاران جلد کتاب نیز چاپ شد.

وی تصریح کرد: نظارت بر شیر مدارس، اصلاح باورهای عمومی، پیگیری نظام توزیع غذایی، کم کردن فاصله تولید کننده و مصرف کننده برخی از برنامه‌های انجمن است.

قاسمی خاطرنشان کرد: با همکاری صداو سیما تلاش شد مردم آموزش‌های لازم را ببینند که چه غذایی و با چه کیفیتی برای سلامت مفید است.