n00254767-r-b-000 n00254767-r-b-001 n00254767-r-b-002 n00254767-r-b-003 n00254767-r-b-004 n00254767-r-b-005 n00254767-r-b-006 n00254767-r-b-007 n00254767-r-b-008 n00254767-r-b-009 n00254767-r-b-010 n00254767-r-b-011 n00254767-r-b-012 n00254767-r-b-013 n00254767-r-b-014 n00254767-r-b-015 n00254767-r-b-016 n00254767-r-b-017 n00254767-r-b-018 n00254767-r-b-019 n00254767-r-b-020 n00254767-r-b-021 n00254767-r-b-022 n00254767-r-b-023 n00254767-r-b-024 n00254767-r-b-025 n00254767-r-b-026

نیشکر گیاهی قندی با ساقه‌های بلند و بندبند است و عمدتا در مناطق معتدل گرم تا حاره‌ای رشد می کند. قسمت داخلی ساقه این گیاه ضخیم، حاوی مقدار زیادی عصاره شکر است.

کاشت نیشکر از جمله دشوارترین انواع کاشت است. در فصل بهار با ایجاد شیارهای منظم در زمین قطعات ۳۰- ۴۰ سانتی‌متری نیشکر را به شکل افقی در خاک دفن می‌کنند و پس از جوانه زدن، در دو مرحله وجین و آبیاری انجام می‌شود. پس از برداشت محصول اصلی، آب نیشکر در دستگاه آبگیری گرفته می شود و پس از آن، در دمای ۳۰۰- ۴۰۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲ ساعت آن را می جوشانند. در طی این فرآیند ۴۰ لیتر آن تبخیر شده و این عمل تا تبخیر کامل آب نی‌ها ادامه پیدا میکند. در تمام مراحل، دیگ حاوی نیکشر باید به شکل منظم هم زده شود و تفاله‌ها نیز از دیگ‌ها خارج شود. در انتها محصول به دست آمده، شکر قهوه‌ای یا سرخ نامیده می‌شود که جایگزین مناسبی برای شکر سفید است.
از مهمترین فواید نیشکر می‌توان به درمان یبوست، ثابت نگه داشتن سطح قندخون افراد دیابتی، کاهش وزن، پاکسازی کلیه‌ها و مبارزه با سرطان اشاره کرد. همچنین آب نیشکر منبعی غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند کلسیم، کروم، کبالت، مس، منیزیم و منگنز است و از تفاله نیشکر نیز، به عنوان منبع غذایی پر خاصیت دام استفاده می‌شود.