برداشت ” کٌنجد ” از مزارع گلوگاه

عکاس(فرشید سگار) پایگاه خبری بلاغ مازندران

 

کنجد یکی از دانه‌های روغنی مهم در کشاورزی است. بیشتر در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر جهان دیده شده است، احتمالاً قدیمی‌ترین دانه روغنی است که بشر آن را شناخته و مصرف نموده است.
به گزارش بلاغ، کنجد یکی از دانه‌های روغنی مهم در کشاورزی است. بیشتر در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر جهان دیده شده است، احتمالاً قدیمی‌ترین دانه روغنی است که بشر آن را شناخته و مصرف نموده است.
در کشور ما نیز کاشت دانه‌های روغنی کنجد قدمتی طولانی دارد و درگذشته جزو اقلام صادراتی مهم ایران بوده است.امسال در بخش مرکزی گلوگاه و دهستان کلباد، کشت و برداشت آن آغاز شده است.
اغلب اهالی روستا با دامداری و کشاورزی زندگی خود را تامین می کنند.
در این گزارش سراغ تعدادی از این کشاورزان هنگام برداشت محصول کنجد رفته ایم. زمان کاشت این دانه گیاهی ارزشمند خردادماه و برداشت آن شهریور ماه هر سال است.