جمع‌آوری گیاهان خوراکی از مراتع غرب مازندران

از ۸ هزار گونه گیاهی شناسایی شده در مراتع کشور حدود ۲۵۰۰ گونه از این گیاهان مصارف دارویی و خوراکی دارد.

سطح مراتع مازندران دو میلیون هکتار است و بومیان و روستاییان کوهستانی در موسم بهار با حضور در مراتع و ارتفاعات مبادرت به جمع‌آوری برخی گیاهان که جنبه خوراکی دارد می‌کنند . سیرکوهی، جَرَن ، رُزماری، آویشن، کوه چای از این قبیل گیاهان است .

دراین بین گیاه بومی” جَرَن”با نام علمی Ferula gummosa که فصل رویش آن دراردی بهشت ماه می باشد از طرفداران بسیاری برخوردار است .

این گیاه که در مناطقی که سنگلاخ بوده و” لِچ “نام دارد می روید و از ساقه ی آن برای درست کردن ترشی و در برنج استفاده می‌شود.

ساقه این گیاه تلخ و نفاخ بوده و خاصیت دارویی و خوراکی دارد. افرادی که برای جمع‌آوری این گیاهان به ارتفاعات کوهستانی می‌روند باید با احتیاط آن را بهره‌برداری کرده و صدمه به ریشه آن نزنند.

معمولا برای کندن این گیاه که فقط برگ آن روی زمین قرار می‌گیرد از کارد و چاقو استفاده می شود و با خالی کردن اطراف این گیاه مبادرت به چیدن آن می‌کنند .