خسارت‌های زیست محیطی آتش زدن کاه شالی به زمین کشاورزی

آتش زدن مزارع با توجه به این که گاهی وسعت زمین‌های آتش زده خیلی زیاد می‌باشد باعث تولید حرارت، دود و گرد غبار و گاز دی اکسید کربن می‌شود که هر سه مورد ذکر شده از آلاینده‌های زیست محیطی هستند.

یکی از عواملی که باعث فرسایش خاک می‌شود حرارت و گرما است،
حال ما با آتش زدن خاک باعث از بین رفتن مواد مغذی سطحی خاک می‌گردیم. با وجود تمامی این تذکرات کشاورزان توجهی به این مسئله ندارند و در زمان برداشت برنج مبادرت به آتش زدن کاه و کلش باقی مانده از برداشت این محصول می‌کنند.
با استناد به ماده ۳۰ آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند و همچنین ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل‌ها و مراتع، آتش زدن بقایای مزارع و باغات داخل یا مجاور جنگل بدون اجازه و نظارت ماموران جنگلبانی ممنوع است.