برداشت طلای سرخ در کیاسر مازندران

کشت و برداشت زعفران در شهرستان کیاسر مازندران یکی از مهم ترین مناطق تولید طلای سرخ کشور.
به گزارش گروه عکس خبرگزاری صدا و سیما؛  زعفران به عنوان گرانبهاترین گیاه از نظر اقتصادی و صادراتی با نام استان خراسان پیوند خورده است.
توجه به شرایط اقلیمی مناسب، کشت این گیاه در استان‌های دیگر کشور به ویژه استان مازندران رونق مناسبی یافته و در شهرستان‌های مختلفی مانند: کیاسر، ساری، گلوگاه و نور، کشت و برداشت می‌شود.
مناطق مرتفع مازندران (ارتفاعات ۸۰۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ متر از سطح دریا) به علت سبک بودن بافت خاک و سرد و خشک بودن هوا از مناطق مناسب برای کشت زعفران به شمار می‌رود.
ماده مؤثر در گیاه زعفران با خاصیت دارویی شامل سافرانال، کروسین و پیکروکروسین است.
زعفران چاشنی و رنگ دهنده غذا، کاهش دهندة چربی و کلسترول خون، آرام بخش و اشتها آور بوده و خاصیت‌های مهم دیگری از جمله: ضد اسپاسم بودن، پیشگیری کردن از بیماری‌های قلبی و سرطان، تقویت کردن حافظه، کاهش دهنده فشار خون، درمانگر بیماری‌های مهمی از جمله آسم، بیماری‌های پوستی، بیماری‌های چشم، عفونت ادراری، یرقان، پیش انداختن قاعدگی، رفع نفخ شکم، درمان معده درد و درمان کم خونی را در خود نهفته دارد.